Protea

De Mooij Export

De Mooij Import en De Mooij Export; een bloeiende combinatie

Optimale afstemming van vraag en aanbod wordt bereikt door de lijnen van de kweker tot onze klant zo kort en helder mogelijk te houden. Wij bereiken dit door zowel de import, als de export in eigen beheer uit te voeren.

Het grootste deel van ons aanbod importeren wij uit het land van de Protea, Zuid Afrika. In Zuid Afrika hebben wij om die reden een exportbedrijf gevestigd: De Mooij Export. De Mooij Export is een dochteronderneming van De Mooij Import en is gevestigd op Cape Town International Airport.

De Mooij Export als verlengstuk van De Mooij Import

De Mooij Export in Zuid Afrika fungeert als verlengstuk van De Mooij Import in Nederland. De Mooij Export heeft dagelijks contact met kwekers en bijna elke dag worden bloemen ontvangen en klaargemaakt voor transport naar Nederland.
De Mooij Export is gevestigd op Cape Town International airport, waar wij beschikken over een eigen koelcel en kantoren. Onze vestiging is er volledig op ingericht om de bloemen in optimale kwaliteit te kunnen ontvangen. De bedrijfshal, waar tevens de koelcel is gerealiseerd, is zeer goed geïsoleerd waardoor het ook op zeer warme dagen binnen voldoende koel blijft. De omstandigheden zijn ideaal, ook in de korte periode dat de bloemen zich voor transport buiten de koelcel bevinden. Vanwege de centrale ligging nabij het vliegveld zijn wij goed bereikbaar voor onze leveranciers.

Net als in Nederland wordt ook in deze vestiging gewerkt met een klein gespecialiseerd team die de inkoop verzorgt, de producten van de kwekers ontvangt en de bloemen afstuurt naar Nederland. Vanuit onze vestiging in Zuid Afrika zorgen wij ervoor dat onze producten onder de best mogelijke omstandigheden in Aalsmeer aankomen, per boot of per vliegtuig. Doordat wij met een import en export vestiging de volledige transportketen in eigen beheer hebben, hebben wij zicht op de gehele logistiek van de kweker tot aan de klant. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze producten garanderen.

Direct contact tussen Zuid Afrika en Nederland

Adéle, verantwoordelijk voor de inkoop van de bloemen in Zuid Afrika, heeft dagelijks contact met onze leveranciers: de kwekers. Dagelijks contact tussen de vestigingen in Zuid Afrika en Nederland draagt bij aan een optimale afstemming van vraag en aanbod. Door deze korte lijnen, kunnen wij snel inspelen op vraag vanuit Nederland en het beschikbare assortiment in Zuid Afrika.