Protea

Wie we zijn

De Mooij Import

Al meer dan 10 jaar is De Mooij Import gespecialiseerd in de import van Protea, Leucospermum en Kaaps Groen. Wij onderscheiden ons door onze specialisatie en de korte directe lijnen die wij hebben met onze kwekers en afnemers. Dagelijks is er contact met onze vestiging in Zuid Afrika, De Mooij Export. Hierdoor kunnen wij de vraag en het aanbod optimaal op elkaar afstemmen. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om vrijwel jaar rond tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten, met een aanbod kwalitatief hoogwaardige producten.

Gespecialiseerd in exotische bloemen

Als één van de weinige bedrijven importeren wij uitsluitend Protea, Leucospermum en Kaaps Groen. Een bewuste keuze, omdat wij er de voorkeur aan geven één ding heel goed te doen. Wij richten onze aandacht volledig op deze exotische productgroepen en hoeven zodoende onze aandacht niet te verdelen over tal van producten. Voordeel voor u: wij houden ons alleen bezig met deze exoten, kennen de markt zodoende door en door en kunnen ons 100% inzetten om onze klanten de beste kwaliteit te leveren!

Gevestigd op de bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer werken wij met een vast gespecialiseerd team mensen. In een klein team met korte lijnen tussen het management en de werkvloer, wordt hard gewerkt om de bloemen te verwerken voor onze klanten. Vanuit onze vestiging in Aalsmeer bedienen wij een groot aantal klanten, waaronder gerenommeerde bloemenexporteurs, groothandels en tuincentra.

Kwaliteit voorop!

Meerdere malen per week ontvangen wij zendingen bloemen, die door onszelf uitgepakt worden. Alle zendingen worden bij aankomst dan ook op hun kwaliteit beoordeeld. De kwaliteit van onze bloemen vormt onze basis voor een succesvolle dienstverlening. Door ons goede contact met kwekers zijn wij in staat om vrijwel jaar rond tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten, met een kwalitatief hoogwaardig aanbod producten.

De Mooij Import is in 2003 klein begonnen met de import van Protea's uit Portugal en al snel hebben wij de stap gemaakt naar Zuid Afrika, waar Protea's van nature voorkomen. In de jaren daarna is De Mooij Import uitgegroeid tot één van de grootste importeurs van Protea, Leucospermum en Kaaps Groen. Naast Zuid Afrika en Portugal, importeren wij ook vanuit Spanje, Australië en Malawi.

Optimale afstemming van vraag en aanbod

In Zuid Afrika, het land van de Protea, is op Cape Town International Airport onze dochteronderneming De Mooij Export gevestigd. Het grootste deel van ons aanbod komt uit dit prachtige land. Dagelijks is er direct contact met onze vestiging in
Zuid Afrika. Hierdoor kunnen wij de vraag en het aanbod optimaal op elkaar afstemmen.

Met een vestiging in Zuid Afrika heeft De Mooij zowel de import, als de export in eigen beheer. Hier ligt onze kracht! De lijnen tussen Zuid Afrika en Nederland zijn direct en zeer kort, waardoor er snel ingespeeld kan worden op veranderingen in de markt. Bovendien hebben wij zicht op de volledige logistiek van de kweker tot aan de klant, waardoor wij u de kwaliteit van onze producten kunnen garanderen.

Meer informatie over onze vestiging in Zuid Afrika? Lees hier meer
over De Mooij Export.